KAVNI SLADOLED

 

Sestavine (za 6 oseb):

2 skodelici kuhane črne kave KERINBA

1 jajce

175 g sladkorja

150 ml sladke smetane

175 ml mleka

1 vrečka vanilijevega sladkorja

Priprava:

Stepite jajce ter penasto vanj umešajte sladkor. Pripravljeno zmes razredčite s skuhano in ohlajeno kavo KERINBA. Dodajte mleko in smetano. Dobro premešajte in dodajte vanilijev sladkor. Tako pripravljeno zmes ohladite v zamrzovalniku ali pa sladoled pripravite v aparatu za pripravo sladoleda. Okrasite z praženimi zrni kave in servirajte.

 

TIRAMISU

 

Sestavine:

200 g piškotov Savoiardov

200 g mascarponeia

2,5 dl sladke smetane

1 rumenjak

4-5 žlic sladkorja

2 dl kuhane črne kave KERINBA

kakav za posip

Priprava:

Mascarpone, sladkor in rumenjake penasto umešate z žlico. Dodajte stepeno smetano in s tako pripravljeno kremo namažite polovico piškotov, ki ste jih namočili v skuhani črni kavi KERINBA. Na plast piškotov in kreme položite ponovno namočene piškote v kavi in kremo. Tiramisu potresite s kakavom.

 

KAVNI PUDING

 

Sestavine za puding:

1/2 l mleka

4 rumenjaki

4 žlice sladkorja

2 žlici moke

1 žlička kavnega nadomestka ORZO

1 žlička kakava v prahu

1 žlica ruma

Sestavine za dekoracijo:

2dl sladke smetane

2 žlici sladkorja v prahu

30 g čokolade

3 kavna zrna kave KERINBA

Priprava:

Rumenjake zmešajte s sladkorjem do gladke mase ter dodajte moko in kakav v prahu. Med konstantnim mešanjem dodajte kavni nadomestek ORZO v vrelo mleko ter počakajte, da se stopi. Dodajte prej pripravljeno maso ter zavrite. Kuhajte 8-10 minut na nizkem plamenu. Skuhan puding vlijte v model, katerega ste predhodno namazali z rumom.

Ohlajen puding servirajte na krožniku, ki ga okrasite s sladko smetano zmešano s sladkorjem v prahu. Čokolado stopite ter jo v dveh krogih po smetani razporedite okrog pudinga. S pomočjo zobotrebca lahko ustvarite čokoladne valove po smetani. S sladko smetano in kavnimi zrni dekorirajte tudi vrh pudinga.

KAVNI LIKER

 

Sestavine:

1 l mleka

500 g sladkorja

2 vrečki pudinga kavnega okusa

2 dl kuhane črne kave KERINBA

5 dl ruma

 

Priprava:

Pudingov prašek zmešajte s sladkorjem ter 2 dcl mleka. Ostalo mleko zavrite ter vanj dodajte zmes pudinga s sladkorjem in kuhano kavo KERINBA. Ponovno kratek čas kuhajte. Kuhano zmes včasih premešajte in pustite, da se ohladi. V ohlajeno zmes dodajte rum in dobro premešajte. Kavni liker servirate dobro ohlajen.

 

KAVNA TORTA

 

Sestavine:

biskvitno testo

2 dl kuhane črne kave KERINBA

3 dl mleka

1 vrečka vanilijevega pudinga

150 g sladkorja

200 g margarine

200g nastrgane čokolade

zrna kave KERINBA

Priprava:

Skuhajte kavo KERINBA, dolijte 2 dl mleka, dodajte sladkor ter v posodi segrejte do vrenja. Pudingov prašek pomešajte z 1 dl mleka ter zavrite v prej pripravljeni mešanici kave, sladkorja in mleka. To zmes dajte v skledo, da se ohladi, vendar jo večkrat premešajte. Maslo mešajte, dokler se ne zapeni in dodajte puding po žlicah med mešanjem. Biskvitno testo prerežite na tri dele, namažite spodnji del s 1/4 kreme in ga pokrite z drugim delom, ki ga namažite s polovico ostale kreme in ga pokrite s tretjim delom. Vso torto premažite z ostalo kremo in potresite s čokolado.

KAVNI SLADOLED

 

Sestavine (za 6 oseb):

2 skodelici kuhane črne kave KERINBA

1 jajce

175 g sladkorja

150 ml sladke smetane

175 ml mleka

1 vrečka vanilijevega sladkorja

 

Priprava:

Stepite jajce ter penasto vanj umešajte sladkor. Pripravljeno zmes razredčite s skuhano in ohlajeno kavo KERINBA. Dodajte mleko in smetano. Dobro premešajte in dodajte vanilijev sladkor. Tako pripravljeno zmes ohladite v zamrzovalniku ali pa sladoled pripravite v aparatu za pripravo sladoleda. Okrasite z praženimi zrni kave in servirajte.

TIRAMISU

 

Sestavine:

200 g piškotov Savoiardov

200 g mascarponeia

2,5 dl sladke smetane

1 rumenjak

4-5 žlic sladkorja

2 dl kuhane črne kave KERINBA

kakav za posip

 

Priprava:

Mascarpone, sladkor in rumenjake penasto umešate z žlico. Dodajte stepeno smetano in s tako pripravljeno kremo namažite polovico piškotov, ki ste jih namočili v skuhani črni kavi KERINBA. Na plast piškotov in kreme položite ponovno namočene piškote v kavi in kremo. Tiramisu potresite s kakavom.

KAVNI PUDING

 

Sestavine za puding:

1/2 l mleka

4 rumenjaki

4 žlice sladkorja

2 žlici moke

1 žlička kavnega nadomestka ORZO

1 žlička kakava v prahu

1 žlica ruma

Sestavine za dekoracijo:

2dl sladke smetane

2 žlici sladkorja v prahu

30 g čokolade

3 kavna zrna kave KERINBA

 

Priprava:

Rumenjake zmešajte s sladkorjem do gladke mase ter dodajte moko in kakav v prahu. Med konstantnim mešanjem dodajte kavni nadomestek ORZO v vrelo mleko ter počakajte, da se stopi. Dodajte prej pripravljeno maso ter zavrite. Kuhajte 8-10 minut na nizkem plamenu. Skuhan puding vlijte v model, katerega ste predhodno namazali z rumom.

Ohlajen puding servirajte na krožniku, ki ga okrasite s sladko smetano zmešano s sladkorjem v prahu. Čokolado stopite ter jo v dveh krogih po smetani razporedite okrog pudinga. S pomočjo zobotrebca lahko ustvarite čokoladne valove po smetani. S sladko smetano in kavnimi zrni dekorirajte tudi vrh pudinga.

KAVNA TORTA

 

Sestavine:

biskvitno testo

2 dl kuhane črne kave KERINBA

3 dl mleka

1 vrečka vanilijevega pudinga

150 g sladkorja

200 g margarine

200g nastrgane čokolade

zrna kave KERINBA

 

Priprava:

Skuhajte kavo KERINBA, dolijte 2 dl mleka, dodajte sladkor ter v posodi segrejte do vrenja. Pudingov prašek pomešajte z 1 dl mleka ter zavrite v prej pripravljeni mešanici kave, sladkorja in mleka. To zmes dajte v skledo, da se ohladi, vendar jo večkrat premešajte. Maslo mešajte, dokler se ne zapeni in dodajte puding po žlicah med mešanjem. Biskvitno testo prerežite na tri dele, namažite spodnji del s 1/4 kreme in ga pokrite z drugim delom, ki ga namažite s polovico ostale kreme in ga pokrite s tretjim delom. Vso torto premažite z ostalo kremo in potresite s čokolado.

KERINBA d.o.o.

Šempas 17/e

SI - 5261 Šempas
Slovenija

tel: +386 5 30 78 611
gsm: +386 41 768 480
email: info@kerinba.si