KAVNI SLADOLED
Sestavine (za 6 oseb):
2 skodelici kuhane črne kave KERINBA
1 jajce
175 g sladkorja
150 ml sladke smetane
175 ml mleka
1 vrečka vanilijevega sladkorja
Priprava:
Stepite jajce ter penasto vanj umešajte sladkor. Pripravljeno zmes razredčite s skuhano in ohlajeno kavo KERINBA. Dodajte mleko in smetano. Dobro premešajte in dodajte vanilijev sladkor. Tako pripravljeno zmes ohladite v zamrzovalniku ali pa sladoled pripravite v aparatu za pripravo sladoleda. Okrasite z praženimi zrni kave in servirajte.
TIRAMISU
Sestavine:
200 g piškotov Savoiardov
200 g mascarponeia
2,5 dl sladke smetane
1 rumenjak
4-5 žlic sladkorja
2 dl kuhane črne kave KERINBA
kakav za posip
Priprava:
Mascarpone, sladkor in rumenjake penasto umešate z žlico. Dodajte stepeno smetano in s tako pripravljeno kremo namažite polovico piškotov, ki ste jih namočili v skuhani črni kavi KERINBA. Na plast piškotov in kreme položite ponovno namočene piškote v kavi in kremo. Tiramisu potresite s kakavom.
KAVNI PUDING
Sestavine za puding:
1/2 l mleka
4 rumenjaki
4 žlice sladkorja
2 žlici moke
1 žlička kavnega nadomestka ORZO
1 žlička kakava v prahu
1 žlica ruma
Sestavine za dekoracijo:
2dl sladke smetane
2 žlici sladkorja v prahu
30 g čokolade
3 kavna zrna kave KERINBA
Priprava:
Rumenjake zmešajte s sladkorjem do gladke mase ter dodajte moko in kakav v prahu. Med konstantnim mešanjem dodajte kavni nadomestek ORZO v vrelo mleko ter počakajte, da se stopi. Dodajte prej pripravljeno maso ter zavrite. Kuhajte 8-10 minut na nizkem plamenu. Skuhan puding vlijte v model, katerega ste predhodno namazali z rumom.
Ohlajen puding servirajte na krožniku, ki ga okrasite s sladko smetano zmešano s sladkorjem v prahu. Čokolado stopite ter jo v dveh krogih po smetani razporedite okrog pudinga. S pomočjo zobotrebca lahko ustvarite čokoladne valove po smetani. S sladko smetano in kavnimi zrni dekorirajte tudi vrh pudinga.
KAVNI LIKER
Sestavine:
1 l mleka
500 g sladkorja
2 vrečki pudinga kavnega okusa
2 dl kuhane črne kave KERINBA
5 dl ruma
Priprava:
Pudingov prašek zmešajte s sladkorjem ter 2 dcl mleka. Ostalo mleko zavrite ter vanj dodajte zmes pudinga s sladkorjem in kuhano kavo KERINBA. Ponovno kratek čas kuhajte. Kuhano zmes včasih premešajte in pustite, da se ohladi. V ohlajeno zmes dodajte rum in dobro premešajte. Kavni liker servirate dobro ohlajen.
KAVNA TORTA
Sestavine:
biskvitno testo
2 dl kuhane črne kave KERINBA
3 dl mleka
1 vrečka vanilijevega pudinga
150 g sladkorja
200 g margarine
200g nastrgane čokolade
zrna kave KERINBA
Priprava:
Skuhajte kavo KERINBA, dolijte 2 dl mleka, dodajte sladkor ter v posodi segrejte do vrenja. Pudingov prašek pomešajte z 1 dl mleka ter zavrite v prej pripravljeni mešanici kave, sladkorja in mleka. To zmes dajte v skledo, da se ohladi, vendar jo večkrat premešajte. Maslo mešajte, dokler se ne zapeni in dodajte puding po žlicah med mešanjem. Biskvitno testo prerežite na tri dele, namažite spodnji del s 1/4 kreme in ga pokrite z drugim delom, ki ga namažite s polovico ostale kreme in ga pokrite s tretjim delom. Vso torto premažite z ostalo kremo in potresite s čokolado.
© 2019 Simon Grm
KERINBA d.o.o.
Šempas 17/e
SI-5261 Šempas, Slovenija
email: info@kerinba.si
tel: +386 5 30 78 611
gsm: +386 41 768 480
TRGOVINA
KAVNI SLADOLED
Sestavine (za 6 oseb):
2 skodelici kuhane črne kave KERINBA
1 jajce
175 g sladkorja
150 ml sladke smetane
175 ml mleka
1 vrečka vanilijevega sladkorja
Priprava:
Stepite jajce ter penasto vanj umešajte sladkor. Pripravljeno zmes razredčite s skuhano in ohlajeno kavo KERINBA. Dodajte mleko in smetano. Dobro premešajte in dodajte vanilijev sladkor. Tako pripravljeno zmes ohladite v zamrzovalniku ali pa sladoled pripravite v aparatu za pripravo sladoleda. Okrasite z praženimi zrni kave in servirajte.
TIRAMISU
Sestavine:
200 g piškotov Savoiardov
200 g mascarponeia
2,5 dl sladke smetane
1 rumenjak
4-5 žlic sladkorja
2 dl kuhane črne kave KERINBA
kakav za posip
Priprava:
Mascarpone, sladkor in rumenjake penasto umešate z žlico. Dodajte stepeno smetano in s tako pripravljeno kremo namažite polovico piškotov, ki ste jih namočili v skuhani črni kavi KERINBA. Na plast piškotov in kreme položite ponovno namočene piškote v kavi in kremo. Tiramisu potresite s kakavom.
KAVNI PUDING
Sestavine za puding:
1/2 l mleka
4 rumenjaki
4 žlice sladkorja
2 žlici moke
1 žlička kavnega nadomestka ORZO
1 žlička kakava v prahu
1 žlica ruma
Sestavine za dekoracijo:
2dl sladke smetane
2 žlici sladkorja v prahu
30 g čokolade
3 kavna zrna kave KERINBA
Priprava:
Rumenjake zmešajte s sladkorjem do gladke mase ter dodajte moko in kakav v prahu. Med konstantnim mešanjem dodajte kavni nadomestek ORZO v vrelo mleko ter počakajte, da se stopi. Dodajte prej pripravljeno maso ter zavrite. Kuhajte 8-10 minut na nizkem plamenu. Skuhan puding vlijte v model, katerega ste predhodno namazali z rumom.
Ohlajen puding servirajte na krožniku, ki ga okrasite s sladko smetano zmešano s sladkorjem v prahu. Čokolado stopite ter jo v dveh krogih po smetani razporedite okrog pudinga. S pomočjo zobotrebca lahko ustvarite čokoladne valove po smetani. S sladko smetano in kavnimi zrni dekorirajte tudi vrh pudinga.
KAVNA TORTA
Sestavine:
biskvitno testo
2 dl kuhane črne kave KERINBA
3 dl mleka
1 vrečka vanilijevega pudinga
150 g sladkorja
200 g margarine
200g nastrgane čokolade
zrna kave KERINBA
Priprava:
Skuhajte kavo KERINBA, dolijte 2 dl mleka, dodajte sladkor ter v posodi segrejte do vrenja. Pudingov prašek pomešajte z 1 dl mleka ter zavrite v prej pripravljeni mešanici kave, sladkorja in mleka. To zmes dajte v skledo, da se ohladi, vendar jo večkrat premešajte. Maslo mešajte, dokler se ne zapeni in dodajte puding po žlicah med mešanjem. Biskvitno testo prerežite na tri dele, namažite spodnji del s 1/4 kreme in ga pokrite z drugim delom, ki ga namažite s polovico ostale kreme in ga pokrite s tretjim delom. Vso torto premažite z ostalo kremo in potresite s čokolado.